Renata Látalová, Kroměřížská 17, 682 01 Vyškov
e-mail: renatinka13@gmail.com tel: 777 863 929

Babiččin závin

Babiččin závin - obrázek

Babiččin závin - obrázek


Suroviny:

35 dkg polohrubé mouky
2 lžíce cukru
2 dkg droždí
1/8 l mléka
10 dkg tuku
Postup:
Do mouky rozdrobíme droždí, v hrnku rozpustíme tuk, přidáme do něj mléko a cukr, zamícháme a vlejeme do mísy s droždím. Zpracujeme těsto, uděláme z něj bochánek a necháme čtvrt hodiny pod utěrkou odpočívat. Mezitím si nastrouháme jablka. Těsto rozdělíme na tři díly, rozválíme a plníme strouhankou, jablky, skořicí,cukrem a dle chuti - ořechy, rozinky, kokos. Záviny  zatočíme a pečeme při 180 C do zlatova. Upečené potřeme rozpuštěnou Alfou a pocukrujeme.
Na obrázku závin s jablky a závin s pudinkem a jahodami.
09.07.2007 00:32:32
baybay
karl léto.jpg
P1000040 (2).jpg
Dorty - pečení, zdobení. Recepty - do domácí pekárny, na pečení i na vaření.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one