Renata Látalová, Kroměřížská 17, 682 01 Vyškov
e-mail: renatinka13@gmail.com tel: 777 863 929

Mléčný marcipán 1.

Stejný díl ( asi 200g) suš. mléka (polotučné)  a práškového cukru, 1 lžička oleje, 1 lžička medu, tresť - sladká mandle, voda (přidávat po troškách).
Důkladně vypracovat až je hladká, lesklá hmota.
Suš. mléko a mouč. cukru prosát.
Lze propacovat v domácí pekárně - program těsto, ale vypnot než začne zahřívat

Marcipán 2. - se Salkem

..od Benja1:
1 krabice suš. mléka - 400g (prosát)
1 plechovka Salka,
1 lžička oleje,
pár kapek tresti - sladká mandle
trošku vody.
Pr. cukr  na event. zahuštění.
Vypracujeme marcipán, který se téměř nelepí, je tuhý jako modelína. Pokud je třeba zahušťovat, pak pr. cukrem.
Není tolik sladký jako mléč. marcipán I., je však ještě pružnější a tvárnější. Lze z něj vyrábět i velmi tenké lístečky a květiny.
Hmota má tendenci stále tuhnout. Pokud ji budeme uskladňovat je lépe ji udělat řidší,jinak ztuhne na kámen. Pokud ztuhne, zkuste ji nadrobit na menší kousky, pokropit vodou, dát na chvíli do mikrovlnky a potom řádne propracovat mokrýma rukama.

Toto je množství na potažení patrového dortu i s růžičkama.

Marcipan Varna od Natalyny

..od Natalyny
150 ml. vody,
 70g másla, 1
50g hl. mouky,
přibližně 1/2 kg. pr. cukru.,
mandl. tresť.
Vodu a máslo dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a mícháme, až se těsto bude odlepovat od stěn ( odpalované těsto).
Vyndáme na vál, necháme vystydnout, přidáme tresť a zapracujeme pr. cukr.
Hmota vhodná na potažení dortů i na výrobu figurek.
karl léto.jpg
P1000040 (2).jpg
Dorty - pečení, zdobení. Recepty - do domácí pekárny, na pečení i na vaření.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one