Renata Látalová, Kroměřížská 17, 682 01 Vyškov
e-mail: renatinka13@gmail.com tel: 777 863 929

Základní máslový krém

Krém nastavovaný kaší
3 pol. lžíce polohrubé mouky
400 ml mléka
1balíček van. cukru
- smícháme a uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout a občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup a hrudky

1 máslo
100g ml. cukru (dle vlastní chuti)
- vyšleháme do pěny - šlehačem
- po troškách přidáváme vychladlou kaši - řádně vyšleháme
- nakonec přidáme rum nebo rumovou tresť

Krém s pudinkem
400 ml mléka
1 van. pudink
100g cukru
-uvaříme pudink, za stáleho míchání vychladíme na pokojovou teplotu

1 máslo  - vyšleháme do hladka a po trochách přidáváme pudink, dle chuti přisladíme, přidáme rum nebo rumovou tresť.

Máslo i pudink musí mít stejnou (pokojovou) teplotu. Ale i tak se rád sráží.

Krém s vanilmixem (pudink za studena)
100g vanilmixu
300ml studené vody
- krátce vyšleháme a necháme 10 minut stát

1 máslo vyšleháme do hladka a po částech přidáváme vanilmix, dochutíme cukrem a rumem (nebo rumovou trestí) dle chuti

Čokoládový krém
Uděláme základní krém a ručně vmícháme 100g rozpuštěné hořké čokolády.

Pro obměnu tohoto krému,lze použít čokoládu Kaštany, Kofila nebo Milena.

Krém "Alžírská káva"
100g vanilmixu
300g vychlazené silné kávy
- krátce vyšleháme a necháme 10 minut odstát
1 máslo vyšleháme a postupně vmícháme vanilmix, dochutíme cukrem dle chuti, přidáme 1 lžičku mleté nevařené kávy a nakonec vmícháme 1dc vaječného koňaku.

Šlehačkový krém
300ml mléka
60g cukru
1 vanilkový cukr  -  uvaříme pudink, za občesného míchání necháme vychladnout
250ml šlehačky
1 ztužovač   - vyšleháme tuhou šlehačku
- obě hmoty pomalu smícháme

Místo klasického pudinku lze použít vanilmix-pudink za studena
- 100g vanilmixu
- 300ml vody   - rychle vyšlehat a nechat 10 minut odstát

Hříšný šlehačkový - čokoládový krém
100g vanilmixu
300ml vody  - vyšlehat a přidat
300g rozpuštěné čokolády - smíchat

400ml šlehačky
2 ztužovače - vyšlehat do tuhé hmoty

Obě hnoty smíchat.

Kokosový krém
2 kokosové pudinky
250ml mléka
250ml kokosového mléka - uvaříme pudink a necháme vychladit za občasného míchání, aby se neudělal škraloup a hrudky

300g másla
200g cukru - v pořádně vyšleháme a po částech přidáváme pudink

Šlehačkový s vaj. koňakem
250ml šlehačky
1 ztužovač - vyšleháme, přidáme
1 zakysanou smetanu
3 lžíce cukru
5 cl vaj. koňaku (můžeme přidat - dle chuti)

Krém straciatela
150g vanilmixu
450ml vody - vyšleháme, necháme 10 minut odstát

250ml šlehačky
1 ztužovač - vyšleháme do husté hmoty

1 vaničku tvarohu - vyšleháme do hladka, pomalu vmícháme, ušlehanou šlehačku a potom vanilmix, nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.

Tvarohový krém

Tvarohový krém od kamarádky Hanky
Uvaříme:  1 pudink z necelého 1/2 litru mléka, hodně osladíme - nejlepší je mandlový a  
                  necháme řádně vychladit
Vyšleháme: 20dkg cukru,
                      1 a 1/2 másla

Vychladlý pudink po částech přidáme do másla, přidáme rum dle chuti a vmícháme 1 až 2 tvarohy.

Tento krém je výborný v kombinaci s ovocem. Můžeme ho nakrájené vmíchat do krému nebo jím poklademe korpus a na ně navršíme krém.

Pikantní jahodový krém

Pikantní jahodový krém od Di
2-3 dcl šťávy z kompotu - jahodová, 2/3 vanilkového pudingu ( jahodový), necelá lžíce polohrubé mouky, 100g pr. cukru, 120g másla, 40g Hery.
V části šťávy rozmícháme puding a  mouku  a zavaříme do zbytku šťávy. Vychladlý puding po částech zašleháme do vyšlehaného másla s cukrem.
27.01.2011 19:44:46
baybay
karl léto.jpg
P1000040 (2).jpg
Dorty - pečení, zdobení. Recepty - do domácí pekárny, na pečení i na vaření.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one