Renata Látalová, Kroměřížská 17, 682 01 Vyškov
e-mail: renatinka13@gmail.com tel: 777 863 929

Základní korpus

mramorový korpus.jpg
Základní piškotový korpus (rozpis na jedno vejce)
1 vejce
40g cukru krupice
60g pol. mouky
1 lžíce horké vody
1 lžíce oleje
1/2 lžičky prášku do pečiva
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej a vodu. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a po částech, pomalu vmícháme do ušlehané pěny. 
Na dort v průměru 23 cm, dvakrát na prokrojení dávám 6-7 vajec dle velikosti. Peču na 150oC - cca 40-50minut.

Kakaový korpus
na 1 vejcepřidám 1 rovnou lžičku kakaa

Ořechový korpus
Na 1 vejce dám pouze 40g polohrubé mouky a 15g mletých ořechů

Kávový korpus
místo horké vody přidáme stejné množství horké kávy

Mramorový korpus
Připřavíme bílé těsto korpus a do 1/3 vmícháme kakao.
Připravíme si formu, dno vyložím pečícím papírem. Na střed formy dáme 2 lžíce bílého těsta, na to 1 lžíci tmavého těsta - takhle postupujeme až naplníme formu, pečeme.
Místo hnědého těsta lze použít barevné. 1/3 bílého těsta obarvíme gelovými potr. barvami nebo sypkými barvama "Kovandovi.
Korpus může být i vícebarevný.
07.03.2013 12:20:32
baybay
karl léto.jpg
P1000040 (2).jpg
Dorty - pečení, zdobení. Recepty - do domácí pekárny, na pečení i na vaření.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one