Renata Látalová, Kroměřížská 17, 682 01 Vyškov
e-mail: renatinka13@gmail.com tel: 777 863 929
redvelvetcake.jpg
Korpus "RED VELVET" - RUDÝ SAMET
Suroviny:
250 g mouky, (dávam na půl hladkou s polohrubou)
15 g kakaa
1/2 ČL soli
113 g másla, (změklého, musí mít pokojovou teplotu)
300 g cukru krupice (můžete dát méně-je to hodně sladký)
2ks vejce
1 ČL vanilkového aroma (nemusí být)
240 ml podmáslí (musí mít pokojovou teplotu)
červená potravinářská barba
1 ČL octa
1 ČL sody

Postup:
předehřejte troubu na 175 °C
vymažte a vysypte moukou formu 21cm
do misky přesejte mouku, kakao a sůl
v druhé mise vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Po jednom zašlehejte vajíčka. Přidejte vanilkové aroma a znova dobře vyšlehejte.
smíchejte podmáslí s potravinářskou barvou
na nízkých otáčkách smíchejte postupně máslovou směs se směsí mouky a podmáslím (mouku a podmáslí strříedejte)
v malém hrnečku smíchejtejte ocet a sodu - směs vzkypí a tehdy ji rychle zamíchejte do těsta,těsto nalejte do formy, pracujte rychle, povrch těsta uhlaďte
pečte ve vyhřáté troubě přibližně 30-45 minut; přesvědčte se zapíchnutím špejle do středu těsta, po vytažení musí zůstat čistá, korpusy nechejte 10 minut chladnout ve formě, potom je vyklopte. Korpus se lépe krájí, když ho dáte vychladit do chladničky. Nechávám v lednici do druhého dne (když prokrajujete hned, moc se drobí). Prokrajuji dvakrát, ale můžete jen jednou, podle toho jak silné chcete pláty. Plníme krémem, z mascarpone (jako do tiramisu), máslovým, šlehačkovým, tvarohovým,.....jakýmkoliv dle chuti. Můžeme prokapat rumem, ovocnou šťávou, proložit ovocem..opět dle chuti. Korpus je jako "piškotový", jen je takový hutnější, ale chutná výborně.
07.03.2013 12:19:19
Renata Látalová
karl léto.jpg
P1000040 (2).jpg
Dorty - pečení, zdobení. Recepty - do domácí pekárny, na pečení i na vaření.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one